В Україну йде аномальна спека: кліматолог розповіла про погоду в другій половині липня

У другій половині липня погода в Україні буде аномально спекотною. Вже на наступному тижні температура повітря буде перевищувати 30 градусів.

Про це розповіла кліматолог Віра Балабух.

«Так, дійсно, друга половина липня очікується найбільш спекотною… Вже на наступному тижні температура повітря у нас буде перевищувати 30 градусів… Треба мати на увазі, що температура, про яку говорять синоптики – це температура в тіні і на висоті 2 метри. Зрозуміло, що на відкритих ділянках і трохи нижче ми будемо відчувати набагато більше теплове навантаження. Особливо в містах і особливо – діти і тварини. Це буде дуже некомфортно», – зазначила вона.

За словами кліматолога, липень традиційно для України є найспекотнішим місяцем і досить часто температура повітря в цей час перевищує 30 градусів.

«Але проблема не в тому, що така температура спостерігається, а в тому, що буде досить тривалий і безперервний період такої температури. Крім того, вона супроводжується досить високими температурами вночі. Ми бачимо, що зараз у нас найнижчі нічні температури перевищують 20 градусів. Це так звані тропічні ночі. Якщо раніше на Поліссі, в Києві таких критичних ночей було всього кілька за все літо, то зараз ми бачимо, що у нас практично кілька тижнів поспіль фіксуються такі температури. І в подальшому вони зберігаються. Такої кількості тропічних ночей у нас давно не було. На жаль, це свідчить про те, що істотно змінюється термічний режим. Ті кліматичні зміни, про які ми говорили раніше, прискорюються», – сказала вона.





ІНШІ НОВИНИ