В Україні для легендарних особистостей придумали нагороду: президент Зеленський підписав указ

Видатні особистості в Україні, які зробили внесок у розвиток держави, будуть нагороджуватися спеціальною нагородою. Після вручення такої відзнаки вони офіційно стають “легендами”.

Про це пише пресслужба Офісу президента. Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 294/2021 “про встановлення відзнаки Президента України”Національна легенда України”.

Згідно з документом тепер можна офіційно наробити “легендарним статусом” громадян за видатні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народу.

“Національною легендою України” можуть стати також ті, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я та здійснює активну благодійну та громадську діяльність.

В Офісі президента повідомили, що дизайн буде затверджений після проведення Всеукраїнського конкурсу. Організацію конкурсу поклали на Кабмін, який також має провести його. Проєкт Положення про відзнаку “Національна легенда України” і проєкти малюнка повинні лягти на стіл Зеленського не пізніше 9 серпня.

Виготовленням відзнаки та атрибутів до неї займатиметься Державне управління справами за участю Національного банку України. Указ набирає чинності з дня його опублікування, повідомляють в офісі глави держави.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ