У Києві заборонено купатися на всіх пляжах міста через аномальну спеку

У Києві на всіх 14 комунальних міських пляжах заборонено купатися через “цвітіння” води в результаті аномальної спеки. Останні кілька тижнів у столиці фіксують температурні рекорди. Статус “Не купатися” присвоєно усім пляжам Києва з 17 липня, повідомляє комунальне підприємство “Плесо”.

“Від сьогодні на усіх муніципальних пляжах столиці вивішуються червоні прапори. Необхідно підкреслити, що відповідний статус встановлюється з профілактичною метою.

За умови тривалої аномальної спеки у водних об’єктах відбувається активне «цвітіня» води – розмноження синьо-зелених водоростей, які споживають з води кисень і виділяють токсичні речовини. Як наслідок, відбувається зниження концентрації розчиненого кисню у воді, що є передумовою для замору риби. За таких обставин санітарна якість води суттєво погіршується.

Тому, для інформування відпочивальників про наявність потенційних ризиків для здоров’я та з метою запобігання поширенню серед населення інфекційних хвороб, усім чотирнадцятьом офіційним пляжам Києва присвоєно тимчасовий статус «Не купатися». Про зняття цього статусу буде повідомлено окремим пресрелізом”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, як довго триватиме заборона на купання – не вказується. У той же час відпочивати на території пляжів у комунальному підприємстві дозволяють.





ІНШІ НОВИНИ