Прес-служба Зеленського потрапила в конфуз, “визнавши” Абхазію

Прес-служба президента знову потрапила в скандал через некоректне висвітлення подорожі Зеленського до Грузії. Зокрема, на офіційному сайті президента допустили сенсовий “ляп”, який “визнає” невизнану у світі Республіку Абхазію.

Так, прес-служба повідомила, що Зеленський ознайомився з безпековою ситуацією “на межі з Абхазією”. При цьому в російській версії сайту “межу” переклали як “граница”, а в англійській версії – border (кордон).

Вже через кілька годин дипломатичний ляп виправили, а замість “на межі з Абхазією” написали “на лінії окупації з Абхазією”.

На ситуацію вже відреагував один із так званих керівників невизнаної Абхазії і подякував у Facebook Зеленському за фактичне визнання самопроголошеної республіки.

“Хочеться подякувати президенту України за фактичне визнання Абхазії. По-перше, у заголовку на сайті президента України не пишуть про названу грузинською владою “адміністративну лінію”, а називають речі своїми іменами – тобто кордон з Абхазією”, – написав Кан Танія.

Він також звернув увагу й на те, що прес-служба українського лідера, передаючи його заяву, написала, що “в Абхазії порушуються права громадян”.

“Ключове слово – громадян. Нагадаю, громадянин – особа, яка належить до постійного населення даної держави, користується всіма правами, забезпеченими Конституцією, і виконує всі встановлені Конституцією обов’язки. Ми, звісно, не погоджуємось із порушенням наших прав, усе робиться в рамках двосторонніх міждержавних угод. Але в будь-якому випадку дякуємо за турботу, пане президент”, – написав Кан Танія.

Нагадаємо, окупація територій Грузії в Абхазії і Південній Осетії продовжується з 2008 року.





ІНШІ НОВИНИ