Україна за 10 років може втратити військову авіацію

За 10 років Україна може залишитися без бойової авіації внаслідок старіння літаків та масового звільнення військових пілотів з Повітряних сил ЗСУ.

За словами представника командування Повітряних сил України Олега Гаврилка, за останні два роки службу у військовій авіації залишили близько 140 осіб. Більше 40 мають намір звільнитися у поточному році.

«Звільняються як новачки, так і досвідчені пілоти. За 2021 рік уже звільнилися п’ять льотчиків-винищувачів, які випустилися у 2016 році, а це становить половину випуску», ‒ повідомив Гаврилко.

На думку командування, головна причина масових звільнень ‒ низькі зарплати в авіації. Однак самі льотчики стверджують, що зарплати є останньою з причин звільнень. Найбільше пілотів не влаштовує бюрократія у Повітряних силах ‒ на роботу з паперами йде більш ніж дві третини робочого часу.

Серед інших причин звільнення називаються ставлення командування та відсутність можливості застосувати у роботі свій досвід, в тому числі отриманий в бойових діях на сході України. Деякі з військових пілотів заявляють про готовність перейти в цивільну авіацію, відзначається у сюжеті.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ