Зеленський звільнив низку посадовців СБУ. У чому причина

Президент Володимир Зеленський звільнив низку високопосадовців Служби безпеки задля проведення реформи силової структури.

Про це повідомляє пресслужба президента.

“Жодної альтернативи реформі Служби немає й не буде. Щойно парламент проголосує за реформу, ми маємо почати трансформацію в перший же день, не втрачаючи часу на адаптацію до ухваленого рішення”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що вже зараз робота Служби безпеки має посилюватися з урахуванням майбутніх змін. За словами президента, також СБУ має зосередитись на боротьбі із контрабандою.

“Друге завдання – суттєва активізація боротьби з контрабандою. Темп роботи проти контрабанди, який бачимо зараз, не може нікого влаштовувати”, – наголосив президент.

Кого звільнили

Зокрема, президент указом звільнив із посади першого заступника голови СБУ Руслана Баранецького. Окрім того, Баранецький увільнений від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Також втратив посаду перший заступник голови СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Василь Малюк.

Крім того, звільнено начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки Олексія Корнійчука. При цьому Віталій Монастирецький втратив посаду начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Водночас Сергій Андрущенко звільнений з посади заступника голови СБУ та переведений на посаду першого заступника голови СБУ й керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки, яку раніше обіймав Руслан Баранецький.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ