Ситуація в Афганістані: Україна поки не планує евакуацію своїх громадян

Україна наразі не планує евакуювати своїх громадян з Афганістану, де спостерігається погіршення безпекової ситуації. Про це повідомили у посольстві України в Республіці Таджикистан та Ісламській Республіці Афганістан.

УНН поцікавився, чи надходили до посольства звернення по допомогу від громадян України у зв’язку з напруженою безпековою ситуацією і чи відомо посольству про наявність постраждалих українців внаслідок бойових дій, а також чи планується евакуація громадян України з Афганістану.

“Наразі на усі три запитання відповідь негативна. Ретельно відстежуємо ситуацію, у разі змін готові адекватно реагувати”, – заявили в дипустанові.

Нагадаємо, 14 квітня президент США Джо Байден оголосив про своє рішення завершити операцію в Афганістані, що стала найтривалішою зарубіжною військовою кампанією в американській історії. 1 травня країни НАТО на чолі з США почали виведення своїх військовослужбовців з країни.

На цьому фоні в ісламській республіці спостерігається погіршення ситуації в області безпеки, пов’язане з тим, що “Талібан” нарощує темпи наступу за низкою напрямків. На початку липня таліби взяли під контроль райони уздовж кордонів з п’ятьма країнами — Іраном, Таджикистаном, Туркменістаном, Китаєм і Пакистаном.





ІНШІ НОВИНИ