З Афганістану не може вилетіти літак, який повинен евакуювати українців

Другий український евакуаційний літак не може вилетіти з аеропорту Кабула, що в Афганістані. Він повинен вивезти громадян України.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, поки складно прогнозувати, коли ситуація може вирішитися. Літак чекає можливості полетіти, але поки її немає. Він підкреслив, що борт «теоретично колись вилетить», проте питання в тому, чи зможе туди прибути новий літак.

“Зараз найбільша проблема в тому, що у нас є борт, який там знаходиться, але він не може вилетіти. Він теоретично в якийсь момент зможе полетіти, але чи зможе туди прибути новий український літак – це поки питання без відповіді, а відповідь буде залежати від стабілізації ситуації в Афганістані”, – сказав глава МЗС.

І додав, що Україна готова брати на вільні місця громадян інших держав, в тому числі громадян Афганістану.

При цьому за словами речника МЗС Олега Ніколенко, з країни хочуть евакуюватися близько 90 українців, деякі разом з сім’ями.

APnews писав, що вчора в аеропорту Кабула настав хаос через скасування рейсів. Люди буквально штурмували літаки в спробах полетіти з країни.

Перед цим таліби увійшли в місто, а потім і в президентський палац, відмовившись від ідеї створити перехідний період. Вони оголосили про встановлення контролю на всій території Афганістану. Там пообіцяли не нападати на посольства інших країн і дати виїхати з країни всіх іноземців, які виявлять таке бажання.





ІНШІ НОВИНИ