Додатковий вихідний і перенесений робочий день. Як українці відпочиватимуть на День Незалежності

Працівники, які мають п’ятиденний робочий тиждень із вихідними в суботу та неділю, отримають додаткові вихідні 23 і 24 серпня (понеділок і вівторок).

Так, на виконання розпорядження уряду від 2020 року перенесено робочий день із понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня.

“З метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування у 2021 році 24 серпня Дня Незалежності України рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій (крім органів Пенсійного фонду України, акціонерного товариства “Укрпошта”, Державної казначейської служби та банківських установ) для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2021 році в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочі дні з понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня”, — йдеться у розпорядженні Кабміну.

Зазначається, що спеціальний режим роботи банків і їх установ у ці дні визначає Національний банк. 18 серпня НБУ пояснив, що робочий день замість 23 серпня (понеділок) переноситься на 28 серпня (суботу), тож і банки цього дня працюватимуть у звичайному режимі.





ІНШІ НОВИНИ