“Не можна карати за висловлювання гостей у прямому ефірі”, – Разумков про можливе позбавлення ліцензії телеканалу “НАШ”

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається на об’єктивність і неупередженість суду при розгляді позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії телеканалу “НАШ”.

Про це він заявив журналістам у п’ятницю в Києві.

“Я дуже сподіваюся, що суд буде об’єктивним… Я думаю, що суд має бути неупередженим… під час розгляду цього питання”, – сказав Разумков журналістам у п’ятницю в Києві.

Спікер парламенту зазначив, що не можна карати за висловлювання гостей телеканалу в прямих ефірах.

“Моя особиста позиція – якби я відповідав за все, що говорять наші колеги з трибуни у Верховній Раді України, мене теж уже можна було б позбавити ліцензії. Якби це все-таки стосувалося висловлювань журналістів, мені було б це більше зрозуміло. Що стосується гостей – у нас персональна відповідальність. Я доволі часто буваю на ефірах, зокрема на вашому каналі (телеканалі “НАШ”, – ред.). І, на жаль, прямий ефір вимкнути неможливо. Але навіть якщо це зробити, то інформація вже прозвучала”, – зазначив Разумков.

Він наголосив, що свобода слова – одне з великих досягнень України, і “наше завдання – зберегти цю свободу слова, щоб вона залишалася однією з базових цінностей” українського суспільства.

Як повідомлялося, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір ініціювати позов про анулювання ліцензії телеканалу “НАШ” через розпалювання в його ефірі релігійної ненависті і поширення прихованих закликів до нетерпимості.Джерело: https://censor.net/ua/n3283779





ІНШІ НОВИНИ