Депутати хочуть змінити ескіз великого Державного Герба

Народні депутати 24 серпня схвалили у першому читанні законопроект про великий Державний Герб України, який викликав багато критики. 1 вересня лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що ескіз може зазнати змін.

Голова провладної партії побачив позитив у тому, що попри поради профільного комітету, парламент не проголосував за документ у цілому. Про це він сказав в інтерв’ю НВ.

«Я був прихильником цього. Але зараз бачу, що ми відкрили можливість внести ті зміни, які понад усе зараз хвилюють суспільство. Я не говорю про критиканів, а про притомну частину геральдистів і наших різних художників», – сказав нардеп.

Він зауважив, що багатьох турбує, насамперед, монархічна корона, зображена на великому Державному Гербі.

«Насправді є республіки, у яких на гербі є корона. Вона не символізує монархію, а, як правило, цілісність країни, але давайте подискутуймо. Так само є дискусії щодо анатомічно-фізіологічних особливостей лева», – розповів Корнієнко.

Лідер партії «Слуга народу» додав, що нині народні обранці готують правки до законопроекту про великий Державний Герб України.

«Там своєрідна система подачі правок – до текстового опису треба додавати ескіз. Зараз подивимось, як у нас у колег із художнім мисленням, і будемо це все на комітеті розглядати», – резюмував він.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Верховної Ради 24 серпня народні депутати підтримали законопроект про великий Державний Герб України. Раніше президент Володимир Зеленський вніс його на розгляд парламенту як невідкладний.

Великий Державний Герб України містить у собі 4 основні елементи:

  • Княжий знак Володимира Великого – тобто малий Державний Герб;
  • корону Ярослава Мудрого над тризубом;
  • козака з мушкетом – символ війська Запорізького;
  • лева, який є символом Галицько-Волинської держави.

 





ІНШІ НОВИНИ