Витрати на святкування дня незалежності зросли до 240 млн грн

Напередодні Дня Незалежності на урочистості планували витратити 195 млн грн. Однак замовники продовжили оголошувати відповідні закупівлі й в останні дні перед святом, і після нього, відтак витрати на святкування дня незалежності зросли до 240 млн грн. Ймовірно, вона може збільшитися ще – поодинокі закупівлі оголошували навіть у вересні. Про це повідомляє Transparency International Ukraine.

До кінця серпня сума витрат зросла на ще 44,2 млн грн. З них найбільше замовлень – у ДП «Центр захисту інформаційного простору України». З 19 серпня до кінця місяця підприємство оголосило закупівель на 36 млн грн. Левова частина з них – на операторське, звукове, сценічне обладнання. Майже 12 млн грн запланували віддати за декорації. Отже, наразі сума витрат на святкування річниці незалежності сягнула 240 млн грн.

«Крім цього, за переговорними процедурами замовники ще можуть купувати заплановане для інфраструктурних проєктів, які Кабінет Міністрів України затвердив у переліку заходів до 30-ї річниці незалежності. І за обладнання для нового корпусу Охматдиту переплатять щонайменше 89 млн грн», – додають у Transparency International Ukraine.





ІНШІ НОВИНИ