Сильні морози варто очікувати вже в листопаді. Синоптики попередили про холодну і довгу зиму

Майбутня зима в Україні буде холодною. Глобальне потепління, про яке так часто говорять кліматологи, поки не відіб’ється на традиційній для нашого регіону зимі.
Як розповіла завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, розраховувати, що глобальне потепління суттєво відбилося на зимових температурах на території нашої країни не варто. За її словами, зими “буде холодними і сніжними в межах України ще найближчі 20-25 років точно”.

Вона зазначила, що на формування температурного режиму впливає географічне розташування України і нагадала, що минула зима була досить холодною, коли температура опускалася нижче 20 градусів.

Також, Вазіра Мартазінова в інтерв’ю Парламент розповіла, яку температуру слід очікувати на новорічні свята.

За її словами, свята не будуть настільки сніговими, але морозними.

“З середини листопада температура буде поступово опускатися все нижче і до кінця місяця дійде до хороших негативних значень: -10 в північних районах”, – зазначила Мартазінова.

Підтримала в прогнозі погоди свою колегу і синоптик Тетяна Негойдалова. В інтерв’ю виданню Парламент вона повідомила , що зима буде традиційною, але трохи “м’якшою”, ніж рік тому.

“Попередньо прогнозуємо, що майбутня зима буде холодною з меншою кількістю відлиг і більш тривалим морозним періодом””, – зазначила синоптик.





ІНШІ НОВИНИ