На Київщині близько пів сотні людей протестували через побиття неповнолітніми ромами місцевого жителя

У місті Ірпінь Київської області відбулася акція протесту через побиття неповнолітніми ромами 22-річного місцевого мешканця. Протест відбувся без сутичок і через кілька годин завершився.

Про це повідомила поліція Київщини, пише hromadske

За два дні до того, 15 жовтня, ввечері поліція отримала повідомлення про бійку неподалік однієї з кав’ярень. У ній брали участь роми віком 16 і 17 років, що завдали ударів 22-річному чоловікові.

Після цього жителі Ірпеня і вирішили влаштувати протест. За оцінками поліції, в акції взяли участь близько 50 людей. Зокрема протестувальники були біля мерії Ірпеня та, ймовірно, біля будинку, де живуть роми.

Учасники акції повідомили, що мер Ірпеня Олександр Маркушин на зустрічі пообіцяв їм «сприяти ситуації», а нападники вибачаться перед побитим чоловіком і його сім’єю.

У поліції раніше зазначали, що за фактом побиття 22-річного чоловіка відкрили провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу. Максимальне покарання — штраф до 850 грн., громадські роботи до двохсот годин або виправні роботи до одного року.

Зауважимо, що ромське населення в Україні своєю чергою регулярно зазнає дискримінації та фізичних нападів. До прикладу, у квітні 2021 року мер Івано-Франківська Руслан Марцінків дав доручення вивезти людей ромської національності з міста в Закарпатську область. А на Рівненщині відкрили кримінальну справу через заяви мера Рівного Олександра Третяка про необхідність «запакувати ромів в автобус і вивезти на Закарпаття».





ІНШІ НОВИНИ