Я не вважаю, що мої слова про смерть Полякова були неетичними – Третьякова вперше прокоментувала скандал

Скандальна нардепка “Слуги народу” Галина Третьякова вперше за 10 днів прокоментувала свої слова щодо смерті свого колеги Антона Полякова. Вона заявила, що не вважає свої слова “неетичними” і за власним бажанням йти з посади голови Комітету соцполітики не буде.

“Я б хотіла з кимось із вас сісти і поговорити взагалі про мораль та етику, в тому числі у парламентських відносинах. Я зранку зустрічалась з представником американської демократії, з політиком, і ми цю тему зачіпали, і мені здається, що нам всім не вистачає розмови про те, що таке мораль і етика”, – сказала вона.

На запитання журналістів, чи жалкує нардепка про свої слова, заявила, що “це відносна категорія”.

“Я подумаю над цим. Але я не вважаю, що в моїх словах були неетичні речі. Я не тішилася смерті людини”, – заявила Третьякова.

Щодо свого відсторонення з посади голови Комітету соцполітики заявила, що це питання має розглядати регламентний Комітет, але вона готова і буде себе захищати. При цьому Третьякова не розуміє, чому на неї накинулися, тоді як її колеги обзивають людей “скотиняками”.

“Є регламент, у якому чітко написано, що щоб людину відсторонили, потрібно виступити з промовами тут, у парламенті. Ми ж не відсторонюємо народних депутатів, які тут у дворах людей “скотиняками” називали. Ну це теж образа! Ми не відсторонюємо тих, хто каже, що тут у залі тявкають чи верещать. Подивіться, які образи тут ллються з трибун”, – сказала вона.

На це журналісти наголосили, що в прикладах, які навела Третьякова, можна відповісти опоненту, а вона образила померлу людину. Нардеп сказала у відповідь, що “відносини людини і смерті – це дуже цікава тема”.

“У мене є законопроект, який я не вношу. Він стосується евтаназії. Це дуже чутлива тема, гуманітарна, яку Європа обговорює, а ми, чомусь, ні. Кожна людина, яка в світі живе, вона стикається із смертю. Всі реагують на це по-різному. Я, наприклад, не хочу, щоб мої близькі плакали, коли я піду з життя”, – відповіла нардеп.

Нагадаємо, нардеп Третьякова шокувала реакцією на смерть Полякова заявивши, що після трагедії стало “на одного ворога менше”. Вона аргументувала свій “коментар” “свободою слова”.





ІНШІ НОВИНИ