Кабмін змінив умови навчання на військових кафедрах

Отримати атестацію при навчанні за програмою офіцерів запасу можна буде не раніше 4 курсу, а дозвіл на переніс виїзду на полігон погоджуватиме Генеральний штаб або інший державний орган, що керує військовими формуваннями. Про це йдеться у постанові про внесення змін до Порядку проведення військової підготовки громадян України за програмою підготовки офіцерів запасу, яку схвалив Кабінет Міністрів України.

Зокрема, у програмі підготовки офіцерів запасу передбачено проведення зборів (виїзд на полігон). Якщо особа з поважних причин не змогла виїхати на збори, то має пройти збори наступного року. Для участі у зборах наступного року необхідний дозвіл Генерального штабу або іншого державного органу, що здійснює керівництво іншими військовими формуваннями.

У постанові прописано, що атестаційні матеріали для отримання звання можуть отримати особи, які мають ступінь вищої освіти не нижче бакалавра.

Серед іншого варто виділити виші, на базі яких можна пройти підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу. До вже існуючих додалися: Український державний університет науки і технологій (Дніпро), Полтавський державний медичний університет, Державний університет «Одеська політехніка», Державний податковий університет (Ірпінь).





ІНШІ НОВИНИ