До Ради можуть потрапити п’ять партій, серед них — ще не створена політична сила Разумкова — опитування

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, до парламенту пройшли б п’ять партій.

Такими є результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Президентську партію Слуга народу готові підтримати 15,5% українців серед усіх опитаних.

Партію Європейська солідарність підтримує 12,4% опитаних, Опозиційну платформу — За життя — 7,5%, ВО Батьківщина — 7,2%.

До парламенту також може пройти партія колишнього спікера Дмитра Разумкова, проте її ще не створено. Соціологи зазначають, що вона була включена до списку як експеримент. Неіснуючу політичну силу готові підтримати 5,5% українців.

Інші партії, зокрема Голос, розмістилися нижче за виборчий бар’єр у 5% і сьогодні не можуть претендувати на потрапляння до парламенту.

Опитування проводилось з 23 по 27 жовтня. Було опитано 1200 осіб методом телефонного інтерв’ю у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу та Криму. Статистична похибка не перевищує 2,9%.

За даними аналогічного опитування, проведеного в середині жовтня, Слугу народу готові були підтримати 14% усіх опитаних, ЄС – 10%, ОПЗЖ – 8%, Батьківщину – 7%.

Напередодні Разумков заявив, що планує створити власну партію. Він пояснив, що хоче створити свою політичну силу, щоб виконати обіцянки людям, які не виконала Слуга народу.

ДЖЕРЕЛОНВ




ІНШІ НОВИНИ