Зірку Кріпосної випадково внесли в чорний список Мінкульту: що відомо

Зірку серіалу Кріпосна Валентина Томусяка внесли в чорний список Мінкульту через нібито зйомки у фільмі Пригрів. Сам актор переконує, що це помилка і він ніяк не причетний до стрічки.

Що сталося

3 листопада на сайті Мінкульту з’явився оновлений список осіб, що становить загрозу національній безпеці Україні. До списку додали 32 прізвища – тепер у ньому 258 осіб.

Поряд із прізвищами російських акторів – зірка серіалу Кріпосна Валентин Томусяк. За нібито знімання у російській стрічці Пригрів, що описує події на Донбасі.

Що каже Мінкульт

У прес-службі Мінкульту Фактам ICTV підтвердили внесення Томусяка в чорний список саме через знімання у фільмі Пригрів. Натомість наголосили – сам список визначає СБУ, а Мінкульт просто розміщує інформацію на сайті.

Відтак внесення актора до списку передбачає заборону демонстрації стрічок за його участі.

Факти ICTV також звернулися за роз’ясненнями до СБУ та очікують відповіді.

Що каже Томусяк

Сам Валентин Томусяк запевняє, що СБУ внесло його до списку помилково і він не має до фільму жодного відношення. Актор переконує, що від початку війни на Донбасі він не був у Росії та в окупованому Криму.

– Сьогодні в моєму житті сталася дуже прикра та шокуюча подія. Я дізнався, що моє ім’я було внесено до списку людей, які загрожують національної безпеці України, таке рішення було прийнято СБУ та Мінкультом нашої країни. Чому? Тому що я начебто причетний до зйомок антиукраїнського фільму, знятому країною-агресором, який ганебно описує події на Донбасі, назва якого Пригрів.

Мені дивно, що я зараз маю писати цей пост, та начебто виправдовуватися, тому что не маю жодного відношення до цього продукту. Більш того, я не був в Росії, чи на анексованих територіях або в Криму з початку війни. Я не розумію, чому зараз під загрозою моя кар’єра та репутація, а ще мій емоційний стан. Чекаю, що влада країни виправить цю жахливу помилку якомога швидше и принесе мені особисті вибачення, – написав він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ