Фахівці розповіли, в яких країнах жити дорого

На сайті Numbeo з’явилися розрахунки фахівців, які оцінили, яка сума необхідна людині, щоб прожити в тій чи іншій країні, місті. Так, згідно з їхніми розрахунками, в Україні, наприклад, одній людині на місяць необхідно 11 433 гривні, не витрачаючи нічого на оренду житла. А для сім’ї із чотирьох осіб доведеться викласти 39 187 гривень.

Україна у загальному рейтингу посіла 121 місце зі 139 позицій.

Відомо, що сайт збирає не офіційні дані Держстату та його відповідності в інших країнах, а інформацію від людей у ​​різних містах різних країн.

Найдорожчі країни для життя

На Бермудських островах, які належать Великій Британії, одній людині щомісяця потрібно щонайменше 48 312 гривень. Ці витрати не включають оренду. У відсотковому співвідношенні життя на островах на 350% дорожче, ніж в Україні. Куряче філе там коштує 460 гривень за кілограм, а вечеря з кількох страв на двох у ресторані коштуватиме майже 4 тисячі гривень.

У Швейцарії на одну людину необхідно в середньому 41 792 гривні, що на 282% більше, ніж в Україні. Наприклад, кілограм яловичини – 1 400 гривень.

Замикає трійку найдорожчих країн життя Норвегія. Там на щомісячні витрати людині йде 33420 гривень, що на 222% дорожче, ніж в Україні. Місячний абонемент у транспорті коштує понад 2300 гривень, а пляшка пива – 275 гривень.

Також до десятки найдорожчих країн та територій увійшли Ісландія, Барбадос, Джерсі, Данія, Люксембург, Ізраїль та Багамські острови.

Де жити дешевше, ніж в Україні

Найдешевше життя в Пакистані. Там одній людині достатньо витрачати 7820 грн щомісяця за умови наявності власного житла, що на 38% дешевше, ніж в Україні. У пакистанському недорогому ресторані можна поїсти за 38 гривень, а маленьку пляшку коли купити за 7 гривень.

В Індії один індієць може прожити місяць на 8 400 гривень, що на 25% дешевше, ніж в Україні.

На третьому місці за дешевизною опинився Узбекистан. Там за місяць достатньо 9 988 гривень. Це на 18% менше, ніж потрібно українцеві. Квиток у транспорті коштує менше 4 гривень, а літр бензину – менше ніж 15 гривень.

За даними Мінфіну, середня зарплата в Україні у вересні 2021 року склала понад 14 тис. грн.





ІНШІ НОВИНИ