За допомогу нелегальним мігрантам українців очікує кримінальна відповідальність

Міністр оборони Олексій Резніков попередив громадян про кримінальну відповідальність за допомогу біженцям із території Білорусі у незаконному перетині державного кордону України. Про це він сказав під час брифінгу за підсумками міжвідомчої наради в Луцьку.

«Хотів би попередити тих, хто живе у п’яти областях, що межують із дружньою нам Білоруссю, тих, хто планує заробляти гроші на допомозі в перетині кордону незаконним мігрантам – це буде проти національних інтересів України. Це питання національної безпеки», – зазначив Резніков.

За його словами, відповідальність за допомогу у незаконному перетині кордону громадяни України нестимуть відповідно до чинного законодавства.

«Хто надаватиме таку допомогу і за гроші продаватиме країну – відповідатиме досить серйозно за законом», – наголосив міністр.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зауважив, що в квітні 2014 року була скасована кримінальна відповідальність за незаконний перетин кордону.

«Але лишилася кримінальна стаття за допомогу цим людям. Тому це буде кримінальна відповідальність», – резюмував Данілов.

Нагадаємо, на початку листопада у Білорусі велика група мігрантів з кризових регіонів прибула до кордону з Польщею. Люди перебувають під контролем озброєних білоруських силовиків, які визначали напрямок руху мігрантів.

Влада Польщі розпорядилась посилити охорону кордону з Білоруссю. Вранці 10 листопада стало відомо про прорив двох великих груп біженців з території Білорусі до Польщі. Уряд у Варшаві звинувачує білоруського правителя Олександра Лукашенка в організованій доставці біженців з кризових регіонів до зовнішнього кордону Євросоюзу.

Зазначимо, Україна може запровадити надзвичайний стан у прикордонних із Білоруссю областях.





ІНШІ НОВИНИ