1,5 млн. тонн сміття на рік: окупанти не знають, що робити з відходами в Криму

Протягом 9 років окупанти в Криму мають скоротити обсяг поховання відходів більш ніж у 99 разів. Минулого року обсяг побутових відходів, що утворюються на півострові, зріс на 29% і склав 782,5 кг на кожного жителя — іншими словами, за рік у Криму утворилося близько 1,5 млн тонн сміття.

І лише 1% з цього обсягу піддався переробці. Решту поховали на полігонах.

Нинішнього року схожа ситуація. При цьому до 2030 року Крим має повністю відмовитися від поховання та перейти на переробку. Таким є законодавство російських окупантів, які вважають півострів своїм регіоном.

Передбачається, що протягом 2 років у Криму створять два екотехнопарки, які кардинальним чином змінять ситуацію.

Однак є проблеми, які поки що не мають рішення: наприклад, з переробкою небезпечних відходів, будматеріалів та автомобільних шин.

«Утилізацією батарейок, ламп, що відслужили термін, і автомобільних покришок повинні займатися спеціалізовані організації. Ще складніша ситуація складається з будівельним сміттям, оскільки його утилізацією не займається жодне з підприємств даного сектору», – повідомила так звана «заступник міністра житлово-комунального господарства» Жанна Дика.

Окупантка додала: площа несанкціонованих сміттєзвалищ у Криму перевищує 1 мільйон квадратних метрів, на їх ліквідацію потрібно не менше 3 років.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ