У Латвії відзначили День Гідності та Свободи

У Ризі українці Латвії та працівники Посольства України відзначили сьому річниці початку Революції Гідності та День Гідності та Свободи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У каплиці ризької парафії Преображення Господа Нашого Ісуса Христа (УГКЦ) отець Роман Сапужак відслужив панахиду за загиблими учасниками Революції Гідності.

Також Посол України в Латвійській Республіці Олександр Міщенко та представники новоствореного об’єднання – Конфедерації українців в Латвії «ВІЧЕ» – поклали квіти до пам’ятника Кобзарю у парку Кронвальда, що в центрі Риги.

У цей же день пройшло вшанування подвигу учасників Революції Гідності на території Посольства, де було облаштовано символічне місце пам’яті. Представники української громади, співробітники Посольства, а також небайдужі громадяни Латвії приносили квіти та запалювали лампадки в пам’ять за героями Небесної Сотні.

Крім того, просто неба перед будівлею Посольства України була відкрита виставка, присвячена подіям Революції Гідності; а також презентація латиськомовної версії книги донецького художника Сергія Захарова «Діра» з особистими спогадами автора, який перебував у полоні російських найманців на Донбасі.

Тут же відкрилася виставка пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.,(вшанування жертв Голодомору пройде 27 листопада). Мешканці та гості Риги можуть ознайомитися з виставками та дізнатися більше про ці історичні українські події. Виставки діятимуть до 2 грудня.





ІНШІ НОВИНИ