Київ потрапив у ТОП найдорожчих міст світу

Видання The Economist опублікувало новий щорічний рейтинг найдорожчих міст світу. Столиця України посіла 88 місце серед 173 міст та піднялася на 13 позицій.

Про це йдеться у звіті Worldwide Cost of Living від The ​​Economist.

Перше місце посіла столиця Ізраїлю Тель-Авів. Місто піднялося на п’ять сходинок за 12 місяців.

«Тель-Авів піднявся з п’ятого місця 2020 року та вперше очолив рейтинг. Поліпшення позицій міста пояснюють міцністю національної валюти та зростанням цін на транспорт та продукти. Також Тель-Авів був другим найдорожчим містом з алкоголю та транспорту, п’ятим – за особистою гігієною та шостим – з приводу відпочинку», – йдеться у повідомленні.

Крім того, вартість цін на товари та послуги у місті в середньому піднялася на 3,5%.

Друге місце розділили Париж та Сінгапур, третє – Цюріх та Гонконг, минулого року вони посідали перше місце.

У топ-10 найдорожчих міст також потрапили: Нью-Йорк (США), Женева (Швейцарія), Копенгаген (Данія), Лос-Анджелес (США) та Осака (Японія).

Ціни у містах у рейтингу порівнюють із Нью-Йорком. Індекс цін в американському місті встановлюють на рівні 100 пунктів: чим вищий бал, тим дорожче життя у місті. Для рейтингу дослідники проаналізували вартість 50 тисяч товарів та послуг у 173 містах із серпня по вересень, зокрема вартість їжі, напоїв, засобів особистої гігієни, вартість проїзду у транспорті, комунальних платежів, витрат на відпочинок тощо.

До слова, на вершині рейтингу домінують європейські та розвинені азіатські міста. Найдешевші міста в основному на Близькому Сході та в Африці або в найбідніших частинах Азії.





ІНШІ НОВИНИ