У Полтаві влаштували акцію протесту через заяву Мамая про війну на Донбасі «між братами»

У п’ятницю, 10 грудня, у Полтаві відбулася акція протесту проти мера міста Олександра Мамая через його висловлювання про війну на Донбасі «між братами».

Як повідомляє Суспільне, в акції взяли участь представники Європейської солідарності та учасники Операції Об’єднаних сил.

«Це абсолютно неприпустимі висловлювання. Мер Полтави має нести за це політичну відповідальність. Я як ветеран є, виходить, представником Сполучених Штатів, які тут воюють на території України з Росією», — сказав один із учасників акції Андрій Батюков.

У руках учасники акції тримали плакати з написами: Ганьба, Мамай, хто твій брат? і Червоні лінії перетинати заборонено.

Протестувальники заходили до приймальні Мамая, але його не було на місці.

Як повідомляє місцеве видання Полтавщина, акція протесту перейшла на другий поверх міськради.

Секретар Полтавської міськради Андрій Карпов, який виконував роль провідника акції, зателефонував Мамаю, щоб дізнатися про його місцезнаходження.

На це мер відповів, що зараз зайнятий і зможе переговорити з ветеранами о 15:00.

Мера Полтави Олександра Мамая додали до бази сайту Миротворець через його висловлювання в ефірі телеканалу НАШ. Він заявляв, що на сході України «воюють дві наддержави США та Росія», а також, що в ОРДЛО «брат іде на брата».

Він також скаржився, що Україна припинила співпрацю з країною-агресором, після початку війни на Донбасі та окупації Криму і тепер завод Полтава, який раніше «дуже багато працював на Російську Федерацію», перебуває на межі закриття.

Мамай прийшов у політику за підтримки Партії регіонів. Його вперше було обрано мером Полтави у жовтні 2010 року. Тоді він отримав підтримку 61,64% виборців (67444 голоси).

У вересні 2018 року Полтавська міська рада висловила меру недовіру та позбавила її повноважень. Сам Мамай назвав ці дії нелегітимними.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ