Білл Гейтс спрогнозував закінчення пандемії коронавірусу

Мільярдер, підприємець та філантроп Білл Гейтс на своїй сторінці у Twitter поділився своїм прогнозом після закінчення пандемії COVID-19.

Засновник компанії Microsoft упевнений, що якщо людство зробить кроки в правильному напрямку, то вже наступний, 2022 рік може бути ознаменований закінченням пандемії коронавірусу.

На думку Гейтса, глобальна ситуація з COVID-19 потроху покращувалася доти, доки не з’явився штам «омікрон», що стрімко поширюється у світі. Мільярдер навіть заявив, що змушений був переглянути свої плани на літній відпочинок, оскільки «омікрон» виявляють повсюдно, зокрема й у його близьких друзів.

У той же час, вважає Гейтс, люди все ще мають надію на близьке закінчення пандемії, незважаючи на те, що з появою нового штаму людство вступило в її гіршу фазу.

– Якщо і є хороші новини, то це те, що омікрон рухається так швидко, що, як він стане домінуючим у країні, хвиля там має тривати менше 3 місяців. Ці кілька місяців можуть бути поганими, але я все ж таки вірю, що, якщо ми зробимо правильні кроки, пандемія може закінчитися у 2022 році, – написав Гейтс у Twitter.

Буквально напередодні президент США Джо Байден заявив про те , що омікрон-штам коронавірусу став домінуючим у країні. Про перший у Сполучених Штатах випадок смертельного результату при зараженні «омікроном» стало відомо цілодобово раніше. У зв’язку з погіршенням епідеміологічної обстановки в країні Байден закликав громадян не відкладати вакцинацію.





ІНШІ НОВИНИ