У Криму пересохла найбільша річка на ПБК — подробиці та фото

Річка Суук-Су, яка вважається найдовшою на ПБК, незважаючи на грудневі опади, залишається зневодненою. Місцеві жителі зазначають, що така ситуація склалася через свердловини окупантів.

Про це пише “Асоціація реінтеграції Криму”.

Місцевий краєзнавець, який з метою безпеки попросив не називати його ім’я та прізвище, розповів, що Суук-Су та інші річки не відновлюються через «безліч нових свердловин, пробурених після 2014 року в регіоні, внаслідок чого рівень підземних вод сильно знизився, багато джерел зникли».

«Тому земля тепер як суха губка вбирає всі опади, намагаючись заповнити підземні води, а річкам, що живляться дощовими та джерельними водами, вже мало, що залишається», – зазначив краєзнавець.

У січні 2021 року повідомлялося, що річка Суук-Су настільки обміліла, що вже перестала впадати у море, як це було раніше.

Протяжність річки Суук-Су – 22 км, в неї впадає безліч струмків. Гирло річки розташоване біля підніжжя мису Алчак у Судаку.

Нагадаємо, раніше “Флот 2017” повідомляв, що жителі окупованої Керчі не втомлюються обурюватися з приводу місцевої річки Мелек-Чесме. Її окупанти продовжують наповнювати нечистотами, що призведе до екологічної катастрофи.

Також жителів окупованого Сімферополя знову шокувала річка Салгір. Цього разу води річки стали яскраво-зеленим кольором.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ