Обласні центри витратили з бюджету 131 мільйон гривень на святкування Нового року

Обласні центри України витратили з бюджету загалом 131 мільйон гривень на встановлення головних ялинок, прикрашання новорічно-різдвяних локацій і святкові заходи. Про це повідомляють Dozorro і Transparency International Ukraine, виходячи з витрат міст у системі Prozorro.

Найбільше на святкування витратило Дніпро — понад 70 мільйонів гривень. Це більш ніж половина бюджетних коштів, витрачених разом рештою обласних центрів.

Друге за витратами — Запоріжжя. Місто провело лише три закупівлі, але заплатило 10,5 мільйонів гривень. Третє — Харків. Місто витратило менше 9 мільйонів гривень: ялинку встановили стару, закуповували прикраси й ілюмінацію для оздоблення двох святкових площ і центрального парку.

У середньому міста витрачали на новорічно-різдвяні святкування по кілька мільйонів гривень.

Найменше на святкування у Prozorro витратили в Чернігові — 77 тисяч гривень — і Тернополі — 88,7 тисяч гривень. У Чернігові за ці кошти придбали і ялинку, і прикраси, в Тернополі — різне оздоблення. В Івано-Франківську міська рада взагалі не проводила новорічних закупівель у Prozorro, повідомляють у Transparency International Ukraine.

Столиця цьогоріч на свято витратила з бюджету приблизно 5 мільйонів гривень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ