Міноборони уточнило, як формуватимуть загони територіальної оборони https://zaxid.net/news/

Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що до підрозділів територіальної оборони набиратимуть не лише громадян із досвідом військової служби. Про це управління розвідки повідомило на своїй сторінці у Facebook.

Основу добровольчих формувань територіальних громад дійсно становитимуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних силах чи в інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

Але до добровольчих загонів братимуть не тільки тих, хто служив у війську. Так, українців, які не проходили службу, прийматимуть до добровольчих формувань територіальних громад. Вони зараховуються до складу після складання присяги добровольця територіальної оборони.

Крім цього, для зарахування необхідно пройти медичний, професійний та психологічний відбір і підписати контракт добровольця територіальної оборони.

При цьому в добровольчі формування не прийматимуть тих, у кого був строк за скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину. Також відмовлять тим, хто має дві і більше судимостей за скоєння умисних злочинів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ