Ексрадник голови МВС: у поліції лежать тисячі рапортів, яким просто не дають ходу

Навіть коли були дуже непрості часи, недокомплект у структурі МВС становив на рівні 12-13% по Україні. На сьогодні він приблизно дорівнює 20-22%. І це лише за останні 6 місяців, як МВС почав безпосередньо управляти Офіс президента. Як повідомляє портал “Коментарі”, про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів ексрадник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

“Сьогодні міністр не є суб’єктним, він не керує МВС. І, на жаль, говорю це з усією відповідальність, товариш Монастирський (Ред. — голова МВС) не розуміє до цього часу, що це за система та як вона має працювати”, – зазначив Зорян Шкіряк.

За його словами, підвищення зарплати поліцейським на 10%, про що вже відрапортувало керівництво МВС, сталося лише з однієї причини — через страх.

Зорян Шкіряк зазначив, у правоохоронних органах відмовляються працювати люди, триває масове звільнення. Основний наплив, коли поліцейські пишуть рапорти, спостерігається за останні кілька місяців. Число рапортів вимірюється тисячами, але їм “не дають ходу”.

“Моя точка зору – ОП сьогодні влаштовує поліція у тому форматі, коли чесні поліцейські, які прийшли в органи останніми роками і які ніколи не братимуть участі у виборчих махінаціях, звільняться”, – зазначив ексрадник міністра МВС.

Шкіряк уточнив, ставку влада робить на те, що замість чесних поліцейських прийдуть ті, хто готовий працювати за маленьку зарплату, але робити все, що спустять зверху за окреслені бариші, зокрема й вибори, які мають відбутися зовсім скоро.

Він додав, що також уже триває продаж посад, що не є для людей у системі секретом.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ