Що їдять діти президента у школі: ЗМІ показали меню

Окрім основного меню, є дієтичні страви і для вегетаріанців

На тлі скандалу з реформою шкільного харчування, яку запровадила Олена Зеленська, журналісти вирішили з’ясувати, чим годують дітей самого президента. Син та дочка Володимира та Олени Зеленських навчаються у найдорожчій приватній школі Києва на Новопечерських Липках, пише Страна.ua.

Харчування входить у вартість навчання, а це $13 750 на рік (близько 390 000 грн) для початкових та середніх класів, $11 600 на рік (майже 330 000 грн) для старших. Для молодшокласників харчування триразове, а у старших лише ланч та обід. При цьому додатково можна замовити ще два прийоми їжі – сніданок та полудень за 3600 грн на місяць.


Меню шкільної їдальні – як у не надто дорогому ресторані: варіантів супів, салатів, гарнірів та основних страв не менше п’яти за кожною позицією. Є і дієтичні страви, і для вегетаріанців. Наприклад, на гарнір пропонують кус-кус із вершковим маслом, рататуй із запечених овочів, шпинат бланшований із вершками. До цього можна взяти на вибір тефтелі зі свинини з соусом, парову рибу з овочами, індичі «січеники», курячі стегна карі, картопляний гратен з сиром і рибку на подушці з фенхелю.

До того ж для учнів елітного закладу працює кав’ярня. Тут на перерві можна підкріпитися булками з корицею, круасанами, сендвічами, також печивом і напоями. Приготовлений і здоровий перекус: фрукти, горіхи, корисні солодощі. Малюків у кафетерій вранці не пускають, щоб не перебивали собі апетит.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ