В День Соборності у небо Києва підняли гігантський прапор України

Сьогодні, 22 січня, в день святкування Дня Соборності України спільнота Dronarium за допомогою вантажних дронів підняла над Дніпром у Києві гігантський прапор. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Dronarium.

Так, повідомляється, що акція-перформанс відбулася одночасно з громадською акцією “Живий ланцюг соборності на мосту Патона”, яка вже багато років проводиться у цей день українцями.

“Ми вважаємо, що цього року День Соборності має особливе значення для України. В умовах, коли Росія брязкає зброєю на наших кордонах, погрожуючи повномасштабним вторгненням, українцям, як ніколи, необхідно продемонструвати самим собі та світу віковічне прагнення жити в єдиній незалежній Україні. Саме тому ми сьогодні були тут”, – прокоментував подію на брифінгу представник спільноти Dronarium Віктор Прокопчук.

Зазначається, що прапор, який використали під час акції, має свою історію. Він внесений в Книгу рекордів України як найбільший прапор України, піднятий у повітря за допомогою дронів, – його розмір 216 м² (12×18м). Його вже піднімали його в небо Києва на 30-у річницю Незалежності України та на День прапора. Також прапор побував в небі над багатьма містами України від сходу до заходу, зокрема, в Авдіївці в рамках акції “Україна разом”, яку спільнота Dronarium започаткувала минулого року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ