Для РНБО готують документи щодо запровадження санкцій проти каналу НАШ

Документи у розробці.

Для Ради нацбезпеки й оборони готують документи, що обґрунтовують необхідність запровадження санкцій проти телеканалу НАШ, яким володіє колишній депутат Верховної Ради Євген Мураєв.

За його словами, інформація МЗС Великої Британії щодо планів Росії привести до влади в Україні Мураєва виявилася для правоохоронців новиною. Підтвердження цих даних у правоохоронців поки що немає. Україна чекає від британських партнерів додаткової інформації з цього приводу, до МЗС Великої Британії надіслано відповідний запит.

Коли саме може бути введено санкції проти каналу НАШ, співрозмовник не уточнив. Документи, за його словами, у розробці.

  • 17 січня петиція громадського діяча Сергія Стерненка про введення санкцій проти телеканалу НАШ, який “поширює російську пропаганду”, набрала понад 25 000 підписів.
  • 23 січня Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що уряд РФ планує привести до влади в Україні проросійського лідера, оскільки розглядає можливість нового вторгнення й окупації української території. Потенційним кандидатом називають Мураєва.
  • У МЗС Росії назвали це “дезінформацією” і знову безпідставно звинуватили країни НАТО в ескалації напруженості навколо України.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ