Стало відомо, скільки мобілізують до армії у разі прямого вторгнення

Напруга навколо можливого вторгнення Росії на українські території продовжує наростати, але секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що на цей випадок в Україні є чіткий план дій, а також наголосив, скільки людей буде мобілізовано.

Як повідомляє видання Associated Press, Олексій Данілов повідомив, що у разі нападу РФ наша країна може мобілізувати до 2,5 млн людей. При цьому, за його словами, Росія може здійснити провокацію “у будь-який момент”, оскільки поблизу території України зосереджено близько 120 тисяч російських військ.

Також секретар Ради національної безпеки та оборони України зазначив, що для початку вторгнення Російської Федерації потрібні масштабні приготування, які вони зможуть легко помітити.

Раніше Данілов також зазначав, що у разі нападу, влада України вже прописала чітку процедуру, яку слідуватимуть. Під час настання буде екстрено зібрано РНБО і президенту на підпис дадуть указ, який ВР має затвердити протягом 48 годин. Тоді військові одразу почнуть діяти так, як вважають за необхідне.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ