Думки українців щодо російської агресії розділились порівну

Українське суспільство навпіл розділене в готовності захищати країну та оцінці ймовірності нападу РФ. Втім, більшість вважає зусилля влади для запобігання конфлікту недостатніми.

Майже 45 відсотків громадян України вважає реальною загрозу нового вторгнення російських військ взимку-навесні 2022 року, водночас 44 відсотки певні, що нападу найближчим часом не буде. Про це свідчать данні січневого дослідження Центру Разумкова, оприлюднені у середу, 2 лютого.

Як свідчать дані телефонного опитування 1206 респондентів, громадяни так само порівну розділені і в своїй готовності стати на захист країни: 45 відсотків вважають, що це справа військових, стільки ж – готові долучитись до оборони у будь-який спосіб.

У Центрі Разумкова звертають увагу, що найбільше стурбовані вторгненням РФ мешканці Центрального регіону (54,9 відсотків), найменше – Сходу (28,5 відсотків). Чим вищий рівень освіти респондентів, тим частіше вони вважають, що загроза є реальною, зазначають соціологи.

В гендерному ж розрізі більшу готовність до оборони виявляють чоловіки – 61,3 відсотки, особливо на заході країни (73,7 відсотка).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ