Телеканал “Дом” знову ухилився від оприлюднення зарплати гендиректора Островської

Державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” (телеканал “Дом”) знову відмовилося оприлюднити заробітну плату генерального директора Юлії Островської за грудень 2021 року, вимагаючи наявності в електронному листі особистого підпису. Хоча подібна норма Закону України “Про доступ до публічної інформації” стосується лише запитів, що оформлені письмово від руки.

Про це йдеться у відповіді телеканалу на інформаційний запит Українських Новин.

“Пропонуємо надіслати повторний запит з дотриманням вимог, що визначені п. 5 ст. 19 Закону України “Про доступ до публічної інформації” (надалі – Закон), відповідно до якого запит на інформацію має містити підпис і дату за умови подання запиту у письмовій формі.

Повідомляємо, що Підприємством (ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України”) буде надано Вам запитувану інформацію, у встановлені Законом порядок та строки, після отримання запиту з дотриманням вимог п. 5 ст. 19 Закону”, – вказано у відповіді.

Уточнимо, у відповіді (№75/10-09 від 25.01.2022) на попередній запит МПІУ зазначило вимогу щодо наявності особистого підпису запитувача в запиті. Дана норма (ст. 19 Закону “Про доступ до публічної інформації”) стосується виключно подання запиту в письмовій формі від руки, а не електронною поштою.

Ухилення ж ДП “МПІУ” від надання інформації про зарплату гендиректора Юлії Островської є, по суті, невмотивованою відмовою на запит та прямим порушенням законодавства.

Крім того, будучи держпідприємством, МПІУ (телеканал “Дом”) згідно нормам Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості інформації щодо розміру оплати праці в державних та комунальних компаніях” (№1723- IX від 8 вересня 2021 року) зобов’язане самостійно публікувати інформацію про зарплату керівництва.





ІНШІ НОВИНИ