В Україну на зміну відлизі йде похолодання зі снігом та морозами

Відлига, що почалася минулими вихідними триватиме до кінця тижня, на півдні буде по-весняному тепло до +10°…+12°, на заході та північному заході пройдуть дощі, проте з суботи погодна картина почне змінюватися, повернуться нічні морози, місцями випаде сніг.

У суботу, 12 лютого, по всій Україні розпочнеться зниження температури. Буде мінлива хмарність із проясненнями. Холодні градуси лютого відчують мешканці західних, північних та частини центральних областей. Вночі стовпчики термометрів покажуть 0…-3°, а вдень буде невеликий “плюс” +2°…+4°. На сході, а також на Прикарпатті та Буковині буде до +5°, а на півдні весняна погода утримається, повітря прогріється до +4°…+7°, у Криму – до +8°.

12 лютого атмосферний фронт з опадами займе центральну частину України та Лівобережжя. На півночі та місцями в центральних областях на тлі зниження температури з неба посиплеться сніг чи мокрий сніг – залежно від градусів.

13 лютого очікується ясна сонячна погода, характерна для настання антициклону. При відсутності вітру і хмар установляться бадьорі зимові градуси. Вночі температура опуститься до -5°, а вдень на півдні та сході настане похолодання до +2°…+3°. Тільки у захищеному від вітрів Закарпатті буде найтепліше – від +4°…+7°.

Раніше синоптик Ігор Кібальчич повідомляв, що циклони в районах Гренландії, Ісландії та Шпіцбергена обумовлюватимуть нестійкий сніговий покрив, відлигу, часте чергування снігу та дощу взимку 2022 року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ