Зеленський під час навчань МВС на Херсонщині: «Ми повинні розраховувати на себе»

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна має розраховувати виключно на себе і на своїх громадян в контексті загрози можливого російського вторгнення.

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський сказав, коментуючи питання українських та іноземних журналістів під час прес-брифінгу за результатами тактико-спеціальних навчань МВС у Каланчаку на Херсонщині у суботу.

Так, коли президента запитали англійською мовою про те, чи вважає він ймовірним, що вторгнення Росії може статися наступного тижня і чи можливі бомбардування Києва, глава держави сам переклав запитання, уникнувши згадки про Київ.

Водночас, ще один іноземний кореспондент спробував уточнити: чи вірить українська влада даним американської розвідки про можливість скорого нападу Росії. На це пан Зеленський відповів, що Київ вдячний усім своїм партнерам за допомогу та інформацію, проте також покладається і на дані української розвідки.

Президент також нагадав, що Україна перебуває у стані війни з Росією від 2014 року, тож можливість нападів з боку Росії не буде для України несподіванкою.

На його думку, так само не повинні бути неочікуваними і заворушення в середині України. Мовляв, «сюрпризи можуть бути у будь-який момент».

І додав, що більша частина інформації, що розповсюджується останніми днями, має панічний характер. «Поки що повномасштабної війни в Україні немає», – заявив президент.

За його словами, дипломатичний шлях єдиним шляхом для деескалації конфлікту.

Зауважимо, що тактико-спеціальні навчання МВС тривають у критичній близькості до адміністративної межі з окупованим Кримом. У них беруть участь понад тисячу правоохоронців, спецтехніка і вертолітна група.

При цьому, навчання відбуваються одночасно на території селищ Каланчак та Новоолексіївка.

Згідно з легендою навчань, правоохоронці відпрацьовують реагування на факти незаконного перетину пунктів пропуску, спробу знищення дамби, яка блокує постачання води до Криму, звільнення захоплених адмінбудівель, ліквідацію озброєних груп.





ІНШІ НОВИНИ