Французькі журналісти незаконно приїхали до ватажка “ДНР”

Журналісти популярного французького телеканалу TF1 незаконно відвідали окуповану територію Донеччини та записали маніпулятивний сюжет із ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним.

Вони потрапили на окуповану територію в обхід офіційних пунктів пропуску через підконтрольний бойовикам пункт пропуску “Ізварино” на кордоні з Росією, повідомляє Depo.Донбас з посиланням на пресслужбу РНБО.

У сюжеті йшлося про те, що бойовики бажають миру, а Україна нібито намагається ініціювати подальше ведення військових дій на Донбасі. У центрі протидії дезінформації зазначають, що цей матеріал дискредитує Україну на міжнародній арені.

РНБО звернеться до Служби безпеки за цим фактом.

Минулого тижня глава угруповання “ДНР” Денис Пушилін дав інтерв’ю агентству Reuters, в якому заявив, що повномасштабна війна може розпочатися будь-якої миті, а також перерахував види озброєнь, якого потребують бойовики.

Міністерство закордонних справ дорікнуло Reuters за інтерв’ю з Пушиліним, в якому його представили як “лідера сепаратистів, що підтримуються Росією”, а окремі райони Донеччини — “донецькою народною республікою, що відкололася”.





ІНШІ НОВИНИ