Скільки українців готові захищати країну в разі нападу Росії, з’ясували соціологи

Соціологи з’ясували, що станом на початок лютого 2022 року майже половина (48%) громадян України готові або воювати, або надавати допомогу армії у разі повномасштабного вторгнення Росії. Про це свідчать дані опитування Фонду «Демократичні ініціативи», опубліковані 22 лютого.

З грудня 2021 року кількість охочих приєднатися до добровольчих сил для протидії російській військовій агресії зросла на 5%. Усього таких 14% серед опитаних. Ще 8% готові захищати Україну у лавах ЗСУ. А 25% готові надавати посильну невійськову допомогу.

З’ясувалося, що йти на фронт більше за інших готова молодь: з респондентів до 30 років 31% повідомили, що готові вступити до ЗСУ чи добровольчих сил. Громадяни старше 54 років здебільшого відповідали, що у разі нападу Росії на Україну вони намагатимуться просто вижити. Серед молоді бажаючих поїхати з країни лише 6%.

Опитування було проведено 1–12 лютого 2022 року методом інтерв’ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Усього опитано 2001 року респондент. Теоретична похибка вибірки вбирається у 2,2%.





ІНШІ НОВИНИ