Після злив із грозами в Україну прийде потепління: синоптики дали прогноз на весь травень

Травень піднесе українцям безліч погодних сюрпризів у вигляді холодних ночей та злив з грозами.

Прогноз погоди в Україні на останній місяць весни озвучив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, у травні переважатимуть північно-західні та західні повітряні потоки з боку Скандинавії, а також Північного та Норвезького морів. Більше того, кількість опадів в останній місяць весни буде на 10-35% нижчою від кліматичної норми.

Найбільш посушливими регіонами, де опадів наприкінці весни майже не очікується, стануть Одеська, Миколаївська, Вінницька та Тернопільська, через що в областях можливі пожежі. Кібальчич стверджує, що у другій половині травня можливі шквали та грози, а у Карпатах – невеликий сніг. Більше того, синоптик не відкидає нічних заморозків у першій декаді травня.

Ще один народний синоптик Станіслав Щедрін закликає українців не чекати тепла на початку місяця. До 3 травня у більшості регіонів температура повітря вдень не перевищуватиме +16 градусів, а вночі – від +3 до +7.

З 4 по 10 травня в Україні очікуються шквали та зливи з грозами. Проте, як стверджує Щедрін, разом із опадами в країну зайде невелике потепління, через що стовпчики термометрів піднімуться до +18 градусів.

“Якщо ж говорити про більш стабільне потепління, то до середини другої декади травня на нього чекати не слід”, – підсумував синоптик у спілкуванні з журналістами.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ