Вступ-2022: як складатимуть національний мультипредметний тест

Національний мудтипредметний тест у 2022 році можна буде скласти протягом декількох сесій. На це виділено 28 днів, повідомив під час брифінгу голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає УНН.

“Після перших тижнів війни, ми зрозуміли, що Зовнішнє незалежне оцінювання, у тому вигляді, в якому воно прописано у законодавстві, цього року проведено бути не може. Але, разом з тим, ми розуміємо ризики відміни ЗНО – це потенційна нерівність при вступі, і т.д. Тому ми зробили спрощене ЗНО, ми його не відмінили. І в нас тепер, замість декількох дисциплін, які мали б складати діти, буде один національний мультимедійний тест”, – зазначив Бабак.

Наголошується, що тест складатиметься з трьох частин: українська мова, математика та історія України. Перші два предмети були і до цього обов’язковими на ЗНО. Третім обрали історію України, тому що у воєнний час цей предмет є важливим з точки зори становлення нації.

“Тест можна складати протягом декількох сесій. Поки що заплановано три сесії. Разом, це здається, 28 днів, коли можна складати цей тест. Якщо людина не встигає в один день, вона може записатися на будь-який інший”, – повідомив Бабак.





ІНШІ НОВИНИ