Спека в Україні починає набирати обертів: синоптик порадувала “літнім” прогнозом погоди

В Україну йде справжня пекельна спека. У неділю вона ще буде стриманішою, а вже з понеділка стовпчики термометрів можуть підніматися до +28+35 градусів.

Про це розповіла Наталія Діденко.

У неділю, 26 червня, короткочасні дощі з грозами пройдуть у центральних регіонах країни, у західній частині, окрім Волині та Рівненщини, на Донбасі.

У південній частині країни дощі можливі місцями вночі, вдень опади припиняться.

У північних областях на Чернігівщині та Сумщині – переважно без опадів, у Житомирській та Київській областях місцями дощ, гроза.

Вітер в Україні передбачається східний, північно-східний, помірний, у східних областях та на південному сході можливі пориви до 15-18 метрів за секунду.

За прогнозом відомого синоптика, цього вихідного дня у столиці буде спекотно, до +29 градусів. Далі – у Києві спека набиратиме обертів – повітря прогріється до 35 градусів.

“Завтра у Києві буде багато сонця, проте південна вологість може закинути у кілька столичних районів короткочасний дощ із грозою”, – поділилася Діденко.

Крім того, вона попередила, що найближчої ночі очікується невелика активізація магнітного поля Землі, тому порадила прислухатися до себе.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ