Ткаченко проти “білих списків” російських культурних діячів

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко проти “білих списків” російських культурних діячів, які теоретично можуть продовжувати роботу в Україні. Про це він повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна, передає УНН.

“Мінкульт підтримує рішення про заборону ввозу будь-якої друкованої продукції з території росії. Питання стосовно друку російських авторів – питання, яке належить до прав і свобод, гарантованих Конституцією. Тому, це питання має бути врегульовано і унормовано. Складанням “чорних списків” має займатися СБУ і воно має стосуватися всіх сфер культурного життя – щоб не було різночитань і всі дотримувались закону”, – сказав Ткаченко.

Ткаченко наголосив, що особисто він проти “білих списків”.

“Всі, хто не під забороною, з ними можна працювати, але не ускладнювати роботу додатковими списками російських культурних діячів, які теоретично можуть продовжувати у нас роботу”, – зазначив Ткаченко.

За його словами, МКІП продовжує працювати над тим, щоб міжнародні партнери також відмовлялися від співпраці з російськими культурними діячами. Одним із успішних кейсів став факт, що Опера Хаус виключив росію зі своїх членів.





ІНШІ НОВИНИ