В Україні жінок ставитимуть на військовий облік лише за їхньою згодою

В Генштабі заявили, що на сьогодні в Україні “немає гострої потреби” суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Жінок братимуть на військовий облік тільки за їхньою згодою/Фото: Facebook

В Україні жінок ставитимуть на військовий облік лише за їхньою згодою. У Генштабі ЗСУ зазначили, що з 1 жовтня 2022 року жінки низки певних спеціальностей мають стати на військовий облік.

Під час проведення спільної мобілізації з початку війни на військову службу призвали близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих. Більшість призначили на посади медперсоналу, у підрозділи зв’язку, діловодами, бухгалтерами, морально-психологічного забезпечення та кухарями.

У лавах української армії спостерігається дефіцит у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій. Але в Генштабі заявили, що на сьогодні в Україні “немає гострої потреби” суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку. У відомстві резюмували:

“Враховуючи це, Головним управлінням персоналу Генерального штабу ЗСУ опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік лише за їх згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів щодо включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі”.

Раніше ми повідомляли, що з 1 жовтня 2022 року стартує військовий облік для жінок. Ексрадник голови МВС та керівника ВП Віктор Андрусів пояснив деталі мобілізації в умовах воєнного стану для жінок.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ