На Україну з Європи насувається спека – де збережеться комфортна температура

У середу, 20 липня, сухе спекотне повітря з Європи дістанеться західних областей України. Про це синоптик Наталка Діденко повідомила у Facebook.

За її словами, найгарячіші синоптичні події розгортаються зараз у Західній Європі.

“Сьогодні, 19 липня, у Парижі до +40°C. Завтра, 20 липня, основний ареал спеки переміститься на Німеччину, охопить значну частину Центральної Європи. Південна Європа, традиційно, також буде дуже розпеченою”, – написала Наталка Діденко.

Вона додала, що спекотне повітря в середу трохи дихне й на нас.

“Не таке аж пекуче, але до +30°C ймовірно 20 липня в західних областях України, окрім Волині та Рівненщини, де повітря очікується трохи свіжіше, та на південному заході”, – спрогнозувала Наталка Діденко.

Вона пообіцяла, що у північних областях буде комфортно, +20°C…+26°C. У східних, центральних областях та на півдні України передбачається +25°C…+29°C. На більшій частині України завтра сухо, буде багато сонця. Проте на Чернігівщині, Сумщині, а ввечері в середу ще й на Харківщині та Полтавщині хвіст атмосферного фронту принесе періодичні грозові дощі.

У Києві 20 липня стане тепліше, очікується вдень до +25°C.

“Якийсь серйозний дощ у столиці завтра – навряд, хіба що якусь вологу закине від Чернігівщини”, – підсумувала Наталка Діденко.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ