Коломойський міг вже втратити українське громадянство — ЗМІ

Український паспорт бізнесмена Ігоря Коломойського в реєстрі Держміграційної служби вказано як «недійсний», повідомило видання Forbes Україна в понеділок, 25 липня.

При введенні серії та номера дійсних паспортів з’являється повідомлення: «Інформації про визнання недійсним документа в базах даних ДМС відсутня».

Анонімне джерело Forbes Україна, яке бере участь у судових процесах між ПриватБанком і колишніми власниками на стороні банку, сказало, що ще 24 липня паспорт Коломойського значився як дійсний.

Адвокат бізнесмена Олександр Винниченко сказав, що не знає про можливе позбавлення Коломойського громадянства, і відмовився зв’язуватися з клієнтом із цього приводу.

Раніше джерела НВ на умовах анонімності повідомили, що Коломойський «розлючений» появою свого прізвища в президентському указі. Спілкуючись зі своїм бізнес-оточенням, він заявив, що «це так не залишить і готовий позиватися».

«Він не розуміє, що це взагалі означає», — пояснив його реакцію один із найвпливовіших жителів Дніпра на умовах анонімності.

21 липня народний депутат Сергій Власенко опублікував у Facebook нібито копію указу президента Володимира Зеленського про позбавлення десяти людей громадянства України. Згідно з цим документом, до списку увійшли народний депутат від Слуги народу Ігор Васильківський, керівник тероборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, представник забороненої ОПЗЖ Вадим Рабінович та бізнесмен Ігор Коломойський. Підпису глави держави під указом не було.

В Офісі президента не коментували цю інформацію. На документі стоїть дата 18 липня, але на сайті президента такого указу немає. Це може пояснюватися тим, що документ є секретним і не підлягає публікації.

22 липня одного з фігурантів списку Корбана не пустили в Україну після поїздки в Європу, прикордонники вилучили його паспорт.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ