Третина українців були змушені залишити свій дім з початку війни

Після початку війни майже третина населення України залишила свої будинки.
Це найбільша міграційна криза з кінця Другої світової війни, повідомило 22 серпня Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Зараз на людей чекає “колосальне випробування”, оскільки незрозуміло, як довго триватиме війна, і що на них чекає взимку, йдеться в декларації.

Через Україну інші країни, які потребують гуманітарної допомоги, не отримують її. Про це можна дізнатися з останніх новин. В ООН зіткнулися з рекордним дефіцитом фінансування заходів щодо пом’якшення гуманітарних криз у світі, пише The New York Times з посиланням на главу управління ООН з гуманітарної та надзвичайної допомоги Мартіна Гріффітса.

За інформацією видання, основна частина пожертвувань йде на допомогу українцям, інші держави отримують менше ніж 20% від потрібних сум. Гуманітарне управління ООН з початку року запросило для допомоги українцям понад $6 млрд, і зібрати цю суму вдалося без зайвих проблем.

Тим часом Гаїті отримало 11% потрібного обсягу гумдопомоги, Сальвадор — 12%, Бурунді — 14%, М’янма — 17%.

“Це найбільший дефіцит фінансування, який ми колись бачили, в основному тому, що кількість вразливих людей, які потребують підтримки, швидко зростає”, – поділився голова Управління ООН з гуманітарної та надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс.





ІНШІ НОВИНИ