Держслужбовців України планують зобов’язати проходити обов’язкову військову підготовку

У Міністерстві оборони вважають, що для роботи на держслужбі, балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування, до парламенту, суди необхідно проходити обов’язкову військову підготовку. Про це написав Міністр оборони Олексій Рєзніков у своїй колонці в «Українській правді».

Усі сфери мають бути проаналізовані через призму необхідності бути готовими до оборони. Можна застосувати до цих процесів термін “розумна мілітаризація”. Адже “мілітаризація” в Ізраїлі, Швеції, Швейцарії з одного боку та Росії та Північної Кореї з іншого мають принципові відмінності. Важливо не втратити сутності, – написав Олексій Рєзніков.

Міністр оборони вважає, що кожному доведеться принести в жертву заради України частину комфорту, частину звичного життя.

Після 24 лютого 2022 року набагато більше людей усвідомило, що все змінилося. Якщо ми дійсно хочемо зберегти свою країну за такого сусідства, потрібно бути постійно готовим до тотальної оборони. Яка буде справою не лише професійних військових, а й усіх громадян, – заявив Резніков.

Нагадаємо, раніше Резніков повідомив: “Україна вже пройшла етап, коли можна було очікувати “найгірший сценарій” розвитку війни з Росією і зараз ситуація перебуває на етапі стабілізації на полі бою.”

Проте міністр оборони України все ж таки вважає, що битва ще не скінчилася. Основні події – попереду.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ