В Україні пропонують надати відстрочку від мобілізації ще одній категорії осіб

Під час війни є потреба не лише у військових, але і у спеціалістах, які можуть забезпечувати функціонування інших сфер діяльності країни. З метою не відривати фахівців від нагальної роботи, в Україні пропонують надати відстрочку від призову ще одній категорії громадян.

25 серпня у своєму Facebook нардеп Іван Чайківський опублікував звернення Комітету з питань аграрної та земельної політики до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням надати українським аграріям право на відстрочку від мобілізації.

В опублікованому документі пропонується одноразово продовжити відстрочку працівників аграрного сектору до того часу, поки у законодавство не буде внесено комплексних змін. За словами нардепа, це потрібно для того, аби усі польові роботи було виконано вчасно та повноцінно, адже від цього залежить забезпечення держави продовольством.

«Прийнято «одноголосно». За моєю пропозицією на засіданні аграрного комітету вкотре підняли питання та обговорили ситуацію, що склалася в агросекторі щодо бронювання військовозобов’язаних працівників.

Вже в серпні-вересні спливає шестимісячний термін попереднього бронювання фахівців аграрних та фермерських господарств, у зв’язку з затребуваністю їхніх посад у критичних галузях с/г виробництва. Моя пропозиція проста: продовжити бронювання автоматично до тих пір, поки в законодавстві не буде з цього приводу суттєвих комплексних змін. Це дозволить аграріям в комплексі забезпечити всі польові роботи та повністю подбати про продовольчу безпеку країни і сформувати надійний тил.

Зрештою, це позиція і сільгоспвиробників, і аграрних асоціацій, яку я озвучив і яку одноголосно підтримали колеги. Дякую за зверення до Кабміну, за здоровий глузд, який дозволить захистити аграріїв, на яких покладена місія годувати країну в часі війни. Працюємо на Перемогу”, — йдеться у його дописі.

Бронювання від призову

Нагадаємо, в Україні під час загальної мобілізації деякі особи віком 18−60 років, які є придатними до служби, можуть отримати відстрочку від мобілізації через бронювання. Така відстрочка надається на термін не більше шести місяців, після чого особа може бути мобілізована. Бронюванню підлягають військовозобов’язані, які офіційно працевлаштовані:

  • в органах державної влади та інших державних органах;
  • в органах місцевого самоврядування;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлені мобілізаційні замовлення.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ