У Раді запропонували звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків

До Верховної Ради внесли законопроєкт, яким пропонують звільнити від служби ще одну категорію громадян. Йдеться про чоловіків, на утриманні яких перебувають троє чи більше дітей віком до 18 років.

Законопроєкт уже ухвалили у першому читанні. Зміни стосуються чоловіків, на утриманні яких перебувають троє та більше дітей віком до 18 років. Вони мають право на відстрочку від мобілізації та виїзд за кордон під час воєнного стану.

У пояснювальній записці до законопроєкту сказано:

У перші дні повномасштабного вторгнення багатьом багатодітним чоловікам прийшли повістки з військкомату, чіткого роз’яснення про те, що вони не підлягають заклику, лише за власним бажанням, не було. У зв’язку з цим багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Після багатьох звернень на гарячу лінію Міністерства Оборони щодо незаконної мобілізації ці чоловіки писали рапорти на звільнення з військової служби за сімейними обставинами. Їм було відмовлено згідно зі статтею Закону України про звільнення з військової служби. Законопроєкт покликаний виправити це
Раніше Зеленський ініціював продовження в Україні воєнного стану та мобілізації. Згідно з чинним законодавством загальна мобілізація та воєнний стан мали завершитися 23 серпня.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ